16 Nisan 2013 Salı
Hünkar Beğendi
Günaydın,
Bugün çok lezzetli bir tarifim var. Hünkar Beğendi, biraz uğraştırıyor gibi görünse de aslında kolayca yapılabilen bir yemek. Misafir sofralarında hem göze hem de mideye bayram ettiriyor:))
Malzemeler;
500 gr Dana Eti
6 adet Patlıcan
1 adet Soğan
2 adet Domates
1 tatlı kaşığı Domates Salçası
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı Sıvı Yağ
1 su bardağı sıcak Su
Beğendisi için Malzemeler;
Közlenmiş Patlıcan
2 çorba kaşığı Un
2 su bardağı soğuk Süt
1 kahve fincanı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı Sıvı Yağ
Yapılışı;
Kuşbaşı doğranmış dana etini sıvı yağ koyduğunuz tencereye koyup kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, kavurmaya devam edin. Daha sonra salça ve sıcak su ilave edip, etleri pişmeye bırakın. Pişmeye yakın domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiberini ilave edin.
Beğendisinin Yapılışı;
Patlıcanları yıkayıp, kuruladıktan sonra çatalla üzerinde delikler açın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, fırının ızgara ayarında közleyin. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın. Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyun, un ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Patlıcanları ilave edip kavurmaya devam edin. Soğuk süt ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberini ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Beğendimiz hazır.
Servis tabağına beğendiyi alıp ortasını çukur haline getirin. Bu çukur kısma etli harcı koyun. Hünkar Beğendimiz afiyetle yemeğe hazır.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
nefis nefiss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım,sevgiler
SilYöresel bir tad çok da güzel olur ama mevsiminde patlıcan olursa daha iyi eline sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkür ederim,
Silhünkar beğendiyi çok severim seninkide süper görünüyor
YanıtlaSilÇok teşekkürler
Silelıne sağlık nefıs
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Silmmm süpersin camın ya..bayılıyoruz biz bu yemeğe.Bu günlerde yapmayı düşünüyordum.ellerine sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgiler
Silben buna bayılıyorummmmm :)) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim,sevgiler
SilEn sevdiğim yemektir. Çok da güzel anlatmışsınız. Ben patlıcanın sosunu yaparken tereyağı kullanıyorum o da yakışıyor. Hani kaloriye ihtiyacımız var ya. :)) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Tereyağ yakışmaz mı hiç tadından yenmez:))
SilHani diyet hesabı sıvı yağ kullandım:))Sevgiler