16 Nisan 2013 Salı

Hünkar Beğendi


Günaydın,

Bugün çok lezzetli bir tarifim var. Hünkar Beğendi, biraz uğraştırıyor gibi görünse de aslında kolayca yapılabilen bir yemek. Misafir sofralarında hem göze hem de mideye bayram ettiriyor:))

Malzemeler;
500 gr Dana Eti
6 adet Patlıcan
1 adet Soğan
2 adet Domates
1 tatlı kaşığı Domates Salçası
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı Sıvı Yağ
1 su bardağı sıcak Su

Beğendisi için Malzemeler;
Közlenmiş Patlıcan
2 çorba kaşığı Un
2 su bardağı soğuk Süt
1 kahve fincanı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı Sıvı Yağ

Yapılışı;
Kuşbaşı doğranmış dana etini sıvı yağ koyduğunuz tencereye koyup kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, kavurmaya devam edin. Daha sonra salça ve sıcak su ilave edip, etleri pişmeye bırakın. Pişmeye yakın domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiberini ilave edin.

Beğendisinin Yapılışı;
Patlıcanları yıkayıp, kuruladıktan sonra çatalla üzerinde delikler açın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, fırının ızgara ayarında közleyin. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın. Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyun, un ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Patlıcanları ilave edip kavurmaya devam edin. Soğuk süt ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberini ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Beğendimiz hazır.
Servis tabağına beğendiyi alıp ortasını çukur haline getirin. Bu çukur kısma etli harcı koyun. Hünkar Beğendimiz afiyetle yemeğe hazır.

Afiyet olsun...

14 yorum:

  1. nefis nefiss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  2. Yöresel bir tad çok da güzel olur ama mevsiminde patlıcan olursa daha iyi eline sağlık canım

    YanıtlayınSil
  3. hünkar beğendiyi çok severim seninkide süper görünüyor

    YanıtlayınSil
  4. mmm süpersin camın ya..bayılıyoruz biz bu yemeğe.Bu günlerde yapmayı düşünüyordum.ellerine sağlık.sevgiler..

    YanıtlayınSil
  5. ben buna bayılıyorummmmm :)) ellerinize sağlık :)

    YanıtlayınSil
  6. En sevdiğim yemektir. Çok da güzel anlatmışsınız. Ben patlıcanın sosunu yaparken tereyağı kullanıyorum o da yakışıyor. Hani kaloriye ihtiyacımız var ya. :)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Tereyağ yakışmaz mı hiç tadından yenmez:))
      Hani diyet hesabı sıvı yağ kullandım:))Sevgiler

      Sil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe