8 Temmuz 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye

 
Yeni bir haftadan Merhaba,
Bu aralar bloğuma pek sık tarif ekleyemiyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde daha sık tarif ekleyeceğim. Ramazan da geldi, hoş geldi sefalar getirdi.
Yaz geldi mi zeytinyağlı yemekleri daha sık yapıyorum. Fasulye zeytinyağlısı da en severek yaptıklarım arasında. Ben bol domatesli salça kullanmadan yapıyorum. Yazın taze taze domates varken salça kullanmayı pek sevmiyorum.

Malzemeler;
1 kg taze Fasulye
4 adet Domates
2 adet Soğan
1 tatlı kaşığı Şeker
2 yemek kaşığı Zeytinyağ
Tuz
2 su bardağı sıcak Su

Yapılışı;
Fasulyeleri yıkayıp, temizledikten sonra doğrayın. Tencereye fasulyenin yarısını koyun, üzerine yemeklik doğranmış soğan, kabukları soyulmuş ve yine yemeklik doğranmış domatesleri koyun.
Kalan fasulyeleri de üstüne ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapayıp, ocağa alın. 5-6 dakika fasulyeleri soldurun. 2 su bardağı sıcak su, zeytinyağ ve şekeri ekleyin. Fasulye zeytinyağlısı ortalama 45-50 dakika da pişecektir.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet olsun...

1 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe