15 Ağustos 2013 Perşembe

Lokma Tatlısı

 
Merhaba,
Yaz aylarında bloğu sık sık güncelleyemedim. İnşallah bundan sonra daha sık güncelleyeceğim:))
Lokma Tatlısını yapalı epey oldu ama yayınlamak bugüne kaldı. Tarifi Mutfak Sırları'na ait.
 
Malzemeler;
2 su bardağı Un
1 su bardağından 1 parmak eksik Su
1 çorba kaşığı Kuru Maya
1 adet Yumurta
1 su bardağı Sıvı Yağ
2 adet Kesme Şeker
1 tutam Tuz
 
Şerbeti İçin;
2,5 su bardağı Şeker
2,5 su bardağı Limon
2-3 damla Limon Suyu
 
Yapılışı;
İlk önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye koyun, kaynatın. Ocaktan inmesine yakın limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alın, soğumaya bırakın.
1 su bardağı ılık suda kesme şekerleri eritin ve mayayı ekleyerek mayalanmaya bırakın.Yoğurma kabına unu eleyerek koyun ve ortasını açın. Mayalı suyu, unun üzerine dökün, tuz ve yumurtayı ilave ederek akıcı ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurun üzerine bir bez örterek mayalanmaya bırakın.
Hamurları kızartmak için derince bir tencereye sıvı yağı koyun ve kızdırın.
Hamurdan küçük parçalar koparıp kızgın yağda kızartın. Yağdan alır almaz soğuk şerbetin içine atın.
Şerbeti çeken lokma tatlılarını servis tabağına alın.
 
Servis yaparken üzerine toz antep fıstığı serpebilir, yanında dondurma ile ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe