7 Ağustos 2013 Çarşamba

Şekerpare

Günaydın,
Bu sene de Ramazan ayının sonuna geldik. Yarın bayram. Bayram tatlısını henüz yapmamış olanlar için alternatif bir tarif vermek istedim. Yapımı kolay ve lezzeti güzel bir tatlı, yiyenlerden tam not aldı.
Ramazan Bayramını kutluyor, güzel, sağlıklı ve mutlu bir bayram diliyorum herkese.Bayramdan sonra görüşmek üzere.
 
Malzemeler;
250 gr Margarin (Oda sıcaklığında)
1 adet Yumurta
7 kaşık Pudra Şekeri
1 kahve fincanı Sıvı Yağ
1 paket Kabartma Tozu
Aldığı kadar Un
Fındık

Şerbeti İçin;
3 su bardağı Şeker
3,5 su bardağı Su
3-4 damla Limon Suyu
.
Yapılışı;
İlk önce şerbeti yapın. Tencereye su ve şekeri koyup, karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına un hariç diğer tüm malzemeleri koyup, karıştırın. Azar azar unu ekleyin. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ortalarına birer fındık batırın. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Şekerpareyi fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçince 1-2 dakika sonra soğuk şerbeti dökün.
Şekerpare iyice şerbetini çektikten sonra servis yapacağınız kaba alabilirsiniz.
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. ıyı bayramlar elıne sağlık tam bayram tatlısı

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar;
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    122. takipçin benim.
    Bana da gelirsen sevinirim :)
    Mutlu Bayramlar
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık.Hayırlı bayramlar...

    YanıtlaSil
  4. Bende bu bayram çok sevilen şekerpareyi yaptım, bu arada bayramınız kutlu olsun ve nice güzel bayramlara..

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe