1 Temmuz 2014 Salı

Beşamel Soslu Et Sote


Malzemeler;
500 gr dana Kuşbaşı Et
3 adet Kırmızı Biber
2 adet Yeşil Biber
300 gr Mantar
2 adet orta boy Soğan
1 su bardağı hazır Garnitür
Tuz, Karabiber
2 yemek kaşığı Tereyağ

Beşamel Sos için;
2 yemek kaşığı Un
2 yemek kaşığı Tereyağ
1,5 su bardağı Süt
Tuz

Üzeri için,
Kaşar Peyniri (rendelenmiş)


Yapılışı;
Genişçe bir tencereye kuşbaşı eti koyun ve et suyunu salıp çekene kadar soteleyin.Üzerine doğranmış soğanları ekleyin.İrice doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip, kısık ateşte pişirmeye devam edin.Mantarları temizleyin, irice parçalar halinde kesin.Etlerin üzerine ilave edin.Mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.(su eklemiyoruz mantarlar zaten suyunu salacak) Tereyağını koyun. Piştikten sonra tuz,karabiber ve istediğiniz baharatı ilave edin. 
Et soteyi fırın kabınıza alın, garnitürü üzerine ekleyin.
Sos tenceresine tereyağını alın ve eritin.Azar azar unu ilave edin.Kokusu çıkana kadar kavurun.Topaklaşmamasına dikkat ederek sütü ekleyin.Tuz ilave edin. Beşamel sos pişince et sotenin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından almadan önce rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin, kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönderme

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe