31 Temmuz 2014 Perşembe

Şeftali Pelteli Muhallebi

Malzemeler;
1 lt Süt
3 türk kahve fincanı Un
3 türk kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı Tereyağ

Şeftali Peltesi
5 adet Şeftali
2 yemek kaşığı Mısır Nişastası
2 yemek kaşığı Toz Şeker

Üzerini süslemek için;
Hindistan Cevizi

Yapılışı;
Tereyağını eritin, unu ekleyin, unun kokusu çıkana kadar kavurun.Şeker ve sütü ekleyip, devamlı karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve mikserle on dakika karıştırın. Muhallebiyi servis yapacağınız kaplara şeftali peltesine pay bırakacak şekilde bölüştürün. Soğumaya bırakın.
Şeftalilerin kabuklarını soyun, küçük küçük doğrayıp blender ile iyice ezin.
Ezilen şeftalileri sos tenceresine koyup üzerine şeker ve nişastayı ekleyip hafifçe kaynayana kadar karıştırın.
Soğuyan muhallebinin üzerine ılık olan şeftali peltesini bölüştürüp buzdolabında soğutun.
Servis sırasında üzerine hindistan cevizi serpin.
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Çok şık ve lezzetli duruyor en yakın zamanda deneyip blogumda paylaşacağım. Elinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. Meyve pelteli tatlıları ben de çok seviyorum ve sık sık yapıyorum ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe