2 Temmuz 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Kabak

Malzemeler;
5 adet Kabak
2 adet Kırmızı Biber
2 adet orta boy Soğan
3 yemek kaşığı Zeytinyağ
Tuz
5-6 dal Maydanoz
2 adet Domates

Yapılışı;
Kabakları alacalı soyun ve yuvarlak doğrayın.Biberleri irice doğrayın.Tencereye önce kabakları üzerine biberleri koyun ve soğanları doğrayın.En üste kabukları soyulmuş doğranmış domatesleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapayın, kısık ateşte sebzelerin kendi suyunda  pişmeye bırakın.Piştikten sonra üzerine zeytinyağı gezdirin.Maydanozları doğrayın tencerenin kapağını kapayın. 
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Not: Dereotu mideme dokunduğu için ben kullanmıyorum ama maydanoz yerine dereotu kullanabilirsiniz.Kabağa çok yakışır.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe