Malzemeler;
1 kg patates
500 gr Kıyma
2 orta boy Soğan
1 adet Kırmızı Biber
1 adet Yeşil Biber
2 adet Domates
1 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Toz Şeker
Tuz
Karabiber
Pul Biber
Kızartmak için Sıvı Yağ
Zeytinyağ
Üzeri İçin;
2 adet Yeşil Sivri Biber
1 adet Domates
Yapılışı;
Patatesleri halka şeklinde doğrayın.Sıvı yağda kızartıp, kenara alın.
Tavaya zeytinyağı ekleyip, kıymayı kavurun.Soğanları ilave edip, soğanlar sararıncaya kadar kavurun.Kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin.Sarımsağı katın.Üzerine kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin 1-2 dakika çevirin.Toz şekeri ekleyin.(Domatesin asidini alması için)
Karabiber, tuz ve pul biberle baharatlandırın.
Fırın kabına bir sıra patates dizin,üzerine kıymadan yayın.Kıyma ve patates bitinceye kadar bu şekilde kat kat dizin.Üzerine dilimlenmiş domates ve biber koyun.200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
patetesi her türlü çok severim canım.nefis bir yemek olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilElinize sağlık hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSilçok severim ellerinize sağlık uğrayamadığım sürede çok güzel tarifler yayınlanmış bayıldım:)
YanıtlaSilçok severim ellerinize sağlık uğrayamadığım sürede çok güzel tarifler yayınlanmış bayıldım:)
YanıtlaSilenfes görünüyor, kızartma yerine haşlama yapılabilir ön işlem olarak ;)
YanıtlaSilÇok severim nefis olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNasıl nefis bir yemek. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..
YanıtlaSilelinize sağlık bloğunuza nereden üye olabilirim acaba bulamadım :/
YanıtlaSilnefisss bizim ailenin enleri arasın da :))
YanıtlaSilellerinize sağlık...
YanıtlaSilElinize sağlık
YanıtlaSilNe kadar lezzetli gözüküyor. Karnımda fena acıktı bu saatte :))Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilMerhaba, blogunuz çok güzel. Blok kardeşiniz olmak isterim. Uygunsa siteme yorum bırakınız, birbirimizi ekleyelim.
YanıtlaSiliyi bir site.
YanıtlaSilharika tarifler paylaşıyorsunuz ellerinize emeğinize sağlık... http://www.seftenyemektarifleri.com
YanıtlaSil