23 Ekim 2015 Cuma

Tuzlu Kurabiye

                       
Malzemeler;
125 gr Tereyağ (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı Süt
1 su bardağından bir parmak eksik Sıvı yağ
2 çay kaşığı Tuz
2 yemek kaşığı Toz Şeker
1 paket Kabartma Tozu
5-5,5 su bardağı Un

Üzeri İçin;
Yumurta Sarısı
Susam, Çörek otu

Yapılışı;
Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi koyun ve karıştırın.Yavaş yavaş unu ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur olana kadar yoğurun.İstediğiniz şekli verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam, çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.


6 yorum:

  1. çayın yanında çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, hep zaten bu çay boş geçmesinler mahvetti beni )))

      Sil
  2. harika tarifler paylaşıyorsunuz ellerinize emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Denedim, harika oldu. Çooook teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim,denemenize , beğeninize çokkkkk mutlu oldum.Afiyet olsun,sevgiler

      Sil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe