12 Nisan 2016 Salı

Muhallebili İrmikli Tatlı

Malzemeler;
Kek İçin;
3 adet Yumurta
1,5 çay bardağı Toz Şeker
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı Un
1,5 çay bardağı Süt
1,5 çay bardağı Sıvı Yağ
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
 
Şerbeti İçin,
2 su bardağı Toz Şeker
2,5 su bardağı Su
 
Muhallebisi İçin;
1 kg Süt
4 yemek kaşığı Toz Şeker
4 yemek kaşığı Buğday Nişastası
 
Üzeri İçin;
1 paket Krem Şanti
1 su bardağı soğuk Süt
 
Yapılışı;
Önce şerbeti hazırlayın. Suyu ve şekeri kaynatıp kıvam alınca ocağın altını kapayın, soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyin. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcama kek karışımını dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında keki pişirin.
Pişen kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra (4-5 dk kadar) soğumuş şerbeti üzerine dökün.
Muhallebiyi hazırlayın ve şerbetini çekmiş tatlının üzerine dökün.
En son kremşantiyi 1 bardak soğuk sütle hazırlayıp muhallebinin üzerine yayın, üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet olsun...

4 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe