16 Aralık 2016 Cuma

Sebzeli Mezgit Tava


Malzemeler;
6 parça büyük boy Mezgit Fileto
2 adet Havuç
2 adet Kabak
2 adet Yumurta
1 kahve fincanı Galeta Unu
3 yemek kaşığı Un
1 su bardağı Sıvıyağ
Tuz, Karabiber

Yapılışı;
Geniş bir tabakta un,tuz ve karabiberi karıştırın.Mezgit filetoları bu karışımla unlayın.
Havuç ve kabağı rendeleyin, az tuz koyarak karıştırın.Çıkan suyu sıkarak süzdürün.
Sebzelerin üzerine yumurta, karabiber ve galeta unu ekleyip, karıştırın.Unlanmış mezgit filetoları sebze karışımına bulayın.Kızgın yağda her iki tarafını kızartın.Fazla yağı çekmesi için havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın.
Servis ederken roka yaprakları ve çeri domates ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...




2 yorum:

  1. Mezgit çok severim ben genelde dışarda yiyorum :/ Ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, fileto olunca evde de yapabilirsiniz çok kolay , evgiler

      Sil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe