8 Aralık 2016 Perşembe

Havuçlu Ayvalı Pilav


Malzemeler;
150 gr kuşbaşı Et
1 adet küçük Ayva
1 adet küçük Havuç
3 su bardağı Pirinç
4 su bardağı sıcak Su
Tuz, Karabiber
1 yemek kaşığı Tereyağ
1 çay bardağı Zeytinyağ

Yapılışı;
Pirinç yıkanır ve ılık tuzlu suda yarım saat bekletilir.
Kuşbaşı et, havuç ve ayvayı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.Pilav tenceresine tereyağ ve zeytinyağ koyup,sonra eti ilave edip kavurun. Havuç ekleyip, 5 dakika kavurun.En son ayvayı ilave edin ve kavurun.
Suyu süzülmüş ve yıkanmış pirinçleri ilave edip, iyice kavurun. Sıcak su, tuz, karabiber ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav piştikten sonra ocaktan alın ve karıştırın, kapağını kapatıp 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Pilavın içerisine hiç ayva katmadım tarif farklı ve çok lezzetli gözüküyor :) Ellerinize sağlık :))

    YanıtlayınSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe