20 Şubat 2013 Çarşamba

Galeta Unlu Poğaça


Merhaba;

Bu haftaya cumartesi akşamı misafirlerime hazırladıklarımla devam ediyorum. Sırada Galeta Unlu Poğaça tarifi var.Tarif sevgili arkadaşım Gülay'dan, içi dolu dolu, dışı çıtır çıtır bir poğaça.Yiyenin bir daha yiyesi geliyor :))


Malzemeler;

250 gr tereyağ ( oda sıcaklığında)
2 adet yumurta ( birinin akı üzeri için)
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un

İçi için;

5-6 adet orta boy patates
6-7 dal maydanoz
Beyaz peynir
Karabiber, Kimyon

Üzeri İçin;

Galeta Unu
Yumurta Akı

Yapılışı ;

İlk önce patatesleri haşlayın.Haşlanan patatesleri ezin ve diğer iç malzemeleri ile karıştırın.
Hamur yoğuracağınız kaba un hariç malzemeleri koyup, karıştırın.Azar azar unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzda hafifçe açın.İçine iç malzemesinden 1 tatlı kaşığı koyarak hamuru yuvarlak şekilde kapatın.Hamurun kapatılan kısmı altta kalacak şekilde tutup önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın. Galeta unlu kısmı üstte kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.200 derece fırında 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun...


8 yorum:

  1. görüntü harika canım.kıyır kıyır olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  2. Hiç denemedim ama harika olmuştur eminim:)eline sağlık canım.

    YanıtlayınSil
  3. ellerinize sağlık:)bu tarifi deneyeceğim mutlaka
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  4. Ellerinize sağlık kolay ama lezzetli bir tarif.

    YanıtlayınSil
  5. nefis bir poğaça ellerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlayınSil
  6. Ellerine sağlık bu poğçaları denemeyen bir ben kaldım herkes yayınlıyor yakında denicem:)

    YanıtlayınSil
  7. çok güzel görünüyor. en kısa zamanda deneyeceğim inşaallah

    YanıtlayınSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe