27 Temmuz 2014 Pazar

Gül Tatlısı

Malzemeler;
150 gr Margarin
1 adet Yumurta
1 çay bardağı Yoğurt
1 çay bardağı Sıvı Yağ
1 tatlı kaşığı Sirke
1 su bardağı İrmik
1 tutam Tuz
3 su bardağı Un
1 paket Vanilya
1/2 paket Kabartma Tozu

Şerbeti İçin;
3 su bardağı Su
3 su bardağı Şeker
çeyrek limon suyu

Yapılışı;
Önce şerbeti hazırlayın.Hamur yoğurma kabınıza un,kabartma tozu ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri koyun ve karıştırın. Kabartma tozu, vanilya,unu ilave edin, yoğurun.Hamuru yoğurduktan sonra ikiye bölün, merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Çay bardağı ile kesin.3 adet yuvarlağı  her birinin ortasına gelecek şekilde üst üste koyun.Rulo şeklinde sarın, ortadan ikiye kesin.Kesilen kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.Gül tatlısı sıcak, şerbet soğukken şerbeti verin.Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe