20 Haziran 2015 Cumartesi

Etli Bezelye Yemeği

Malzemeler;
Yarım kg Bezelye
300 gr Dana Kuşbaşı
1 adet Soğan
2 adet Havuç
2 adet Patates
Tuz
2 yemek kaşığı Domates Salçası
2 yemek kaşığı Zeytin Yağ

Yapılışı;
Etleri tencereye alarak ocağın altını orta ateşte açın. Etler suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
Tencereye zeytinyağı, yemeklik doğradığınız soğanları ve havucu koyup, hafifçe kavurun.Salçayı ekleyin.Etleri ekleyip, karıştırın.
Bezelyeleri ve küp küp doğranmış patatesleri ekleyin.2 su bardağı sıcak su ilave edin.
Tuzunu katın.Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.


9 yorum:

  1. Yanında sade pilav ile her mevsim tercihim...Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, evet sade pilav çok yakışıyor yanına

      Sil
  2. Bayıldım tarife, Ramazanda da süper gider ;) Elinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık,paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. çok sevdiğim bir yemek tir canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. bezelye sevdiğim bir sebze ama sade yanına sadece pilavla tercih ediyorum..

    YanıtlaSil
  6. tam da mevsimi, afiyet olsun

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe