13 Kasım 2016 Pazar

Ispanak Çorbası


Malzemeler;
1 demet Ispanak
1 adet Havuç
1 adet Soğan
1 adet Patates
1 su bardağı Et Suyu
5 su bardağı Sıcak Su
2 çorba kaşığı Zeytinyağ
2 çorba kaşığı Tereyağ
2 çorba kaşığı Un
Tuz

Yapılışı;
Havuç, Soğan ve Patatesi küçük küçük doğrayın.Tencereye zeytinyağını koyun ve ısıtın.Soğanı ilave edip hafif pembeleşinceye kadar kavurun.Patates ve havucu ilave edin.
Sıcak suyunu ekleyin. Tuzunu koyun ve tencerenin kapağını kapayarak pişmeye bırakın.
Ayrı bir tencerede unu ve tereyağını, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Bir bardak soğuk su ve et suyuyla kıvamını açın. Kaynamakta olan sebzelerin üzerine hızlıca karıştırarak ekleyin.
Sebzeler pişince ince doğranmış ıspanağı ekleyin. 5-6 dakika daha pişirdikten sonra ıspanak çorbası servise hazır.

Afiyet Olsun...


2 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe