12 Şubat 2017 Pazar

Kaymaklı Poğaça

Malzemeler;

250 gr Kaymak

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı ılık su 

1 adet yumurta

125 gr tereyağ (oda sıcaklığında )

1 paket kuru maya (10 gr)

2 yemek kaşığı toz şeker 

1 yemek kaşığı tuz 

Aldığı kadar Un


İç Malzemesi 

200 gr kıyma 

1 adet Soğan

Tuz,Karabiber


Yapılışı;

Önce iç malzeme hazırlanır soğumaya bırakılır.Kıymayı kendi yağında kavurun,sonra yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.Soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin tuz ve Karabiberini ekleyin ocaktan alın.

Hamur yoğuracağınız kaba mayayı koyun,üzerine 1 çay bardağı ılık su ve şekeri ekleyip mayayı eritin.(10 dakika bekleyin)

Yumurta ve tereyağını ekleyip karıştırın. Sıvıyağ ve kaymağı ilave edip,tuzu da ekledikten sonra aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın ortasına iç malzeme koyup kapatın.Fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı sürün.Çörekotu ve susam serpip 180 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun.



1 yorum:

  1. Kaymaklı hiç denemedim poğaçayı. .
    Ama denemek isterim. .
    Elinize sağlık. .

    YanıtlayınSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe