21 Şubat 2013 Perşembe

Havuçlu Revani



Merhaba;

Havuçlu Revani tarifini gün arkadaşlarımdan Şermin'den almıştım.Çok sık olmasa da, yaptığım bir tatlı tarifidir.Hazır kış mevsimindeyken birde havuçlusunu deneyin derim.Hem yapımı kolay hem de lezzetli oluyor.


Malzemeler;
 
2 adet havuç (rendelenmiş)
3 adet yumurta
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı zeytinyağ
 
Şerbeti İçin;
 
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
 
Şerbet ve tatlı ılık olacak.
 
Yapılışı ;
 
Önce şerbeti ocağa koyun ve pişirin.
Rendelenmiş havucu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin.Karıştırma kabına önce yumurta ve şekeri koyup, mikserle çırpın.Sonra diğer malzemeleri ekleyin.En son sotelenmiş havucu ekleyip, karıştırın.Koyu kıvamlı bir hamur olacak.Yağlanmış yuvarlak borcam'a dökün ve 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
 
Ilınan revaninin üzerine tüm şerbeti çekene kadar dökün.Havuçlu Revanimiz afiyetle yemeğe hazır.Servis yaparken üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Revaninin Her türlüsünü severim desem :) Eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. elıne sağlık bende arada yapıyorum ama havucu cığden koyuyorum

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık arkadaşım.hiç denemedim bugüne kadar.eminim güzel oluyordur.

    YanıtlaSil
  4. hmm...ben çok severim revaniyi ellerinize sağlık mutlaka denenmeli

    YanıtlaSil
  5. havuçlusunu hiç denememiştim eminim keke yakıştığı kadar revaniye de yakışmıştır.eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. hımm hiç havuçlu denememiştim ben hoşuma gitti :)ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Revaniye bayılırım .Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe