27 Şubat 2013 Çarşamba

Portakallı Kereviz Zeytinyağlısı


Malzemeler;
 
1 kg Kereviz
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Portakal Suyu
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Tuz
4-5 Dal Kereviz Yaprağı
Yarım Limon Suyu
 
Yapılışı;
 
Öncelikle kerevizin kabuklarını soyup, elma dilimi yada iri iri doğrayın.Bir kabın içine su ve limon suyu kuyun.Doğradığınız kerevizleri limonlu suyun içine atın.(Kerevizlerin kararmaması için )
 
Soğanları piyazlık doğrayın, zeytinyağ ve havuçları da ekleyerek orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya  kadar 3-4 dakika soteleyin.
 
Suyunu süzdüğünüz kerevizleri de tencereye ekleyin.Bir adet portakalın suyu, tuz, şeker , yarım bardak sıcak suyu ve kereviz yapraklarını da ekleyin.
 
Çok az karıştırın ve kerevizler yumuşayınca ya kadar kısık ateşte  pişirin.
 
Soğuduktan sonra servis tabağına alın.

Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık çok severim.Çok güzel görünüyor.:)

    YanıtlaSil
  2. Zeytinyağlı kerevizi çok severim,potakallıda ayrıca güzel olmuş
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. çook sağlıklı bir tarif olmuş bu :)

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe