8 Mayıs 2013 Çarşamba

Çiriş Otu Yemeği

Günaydın,
 
Çiriş otuyla bu sene ilk defa tanıştım. Pazarda görünce alıp denemeye karar verdim. İyi ki de almışım tadı hoşuma gitti. Bir çok da faydası varmış Çiriş otunun. Pazarcı amcaya nasıl pişireceğimi sordum o da bana aynı ıspanak gibi pişireceksin dedi:)) Ben de kendime göre yorumlayarak pişirdim.
Tarife geçecek olursam;
 
Malzemeler;
Yarım kg Çiriş Otu
1 adet orta boy Soğan
1 adet küçük boy Havuç
Yarım kahve fincanı Bulgur
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
2 orta boy Domates
Tuz
 
Yapılışı;
Çiriş Otlarını temizledikten sonra iyice yıkayın. Yıkanmış çiriş otlarını irice doğrayın. Tencereye, zeytinyağını koyup ısıtın, soğanları ekleyin. Pembeleşinceye kadar soteleyin. Tıraşlanıp yıkanmış küp küp doğranmış havuçları ekleyin. 1-2 dakika soteleyin. Kabukları soyulmuş, doğranmış domatesleri ekleyin. Üzerine çiriş otlarını koyup tencerenin kapağını kapatıp, biraz çiriş otlarını soldurun.
2 su bardağı sıcak su ekledikten sonra pişmeye bırakın. Yaklaşık 10-15 dakika sonra bulguru ve tuzunu koyun. Bulgurlar şişip pişince çiriş otu yemeği pişmiş demektir.
 
Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. ELINE SAĞLIK BENDE GORUYORUM AMA DENEMEDIM BULURSAM GECMEDEN DENEYIM

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık nefis olmuş. Ben de bu sene yengem sayesinde tattım çiriş otunu ve çok beğendim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Pazarda gördüm bu otu ama cesaret edemedim şimdi asende gördüm ya haftaya alayım bari. Seni izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize saglik diyorum farkli isimde bir yemek ve ciris otu ilk kez duydum..arastirip bakmam lazim nasil bir ot turu diye, belki bulup alirim ..

    YanıtlaSil
  5. bayağı adını duyup hiç göremediğim bir ot ve herkesler tarafından çok sevildiğine göre zamanı gelipte gördüğümde mutlaka alıp pişireceğim canımm ellerine sağlık görünüm çok güzel

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe