9 Aralık 2016 Cuma

Fırında İç Pilavlı Tavuk Dolma


Merhaba,
Yeni yıl yaklaşmışken, her sene yeni yıl akşamı soframızı süsleyen fırında iç pilavlı tavuk dolma tarifini yazmak istedim.İsminin uzunluğu ve malzeme listesinin çokluğu sizi korkutmasın, o kadar kolay ve lezzetli oluyor ki, hep yapmak isteyeceksiniz.

Malzemeler;
1 adet bütün Tavuk
1 adet Fırın Torbası
1 adet Limon
Tuz

Tavuğu Marine etmek için;
1/2 çay bardağı Zeytinyağ
2 yemek kaşığı Yoğurt
1 tatlı kaşığı Salça
1 çay kaşığı Kekik
1 çay kaşığı Fesleğen
1 çay kaşığı Kırmızı Biber

İç Pilav İçin,
2 su bardağı Pirinç
1 adet Soğan
1 yemek kaşığı Kuş Üzümü
1 yemek kaşığı Çam Fıstığı
1 tatlı kaşığı Nane
1 tatlı kaşığı Toz Şeker
1 çay bardağı Zeytinyağ
1 çay kaşığı Karabiber
Tuz
Yeterince Sıcak Su

Yapılışı;
Bir gece önceden bütün tavuğu bir limon ve tuz ile güzelce ovun, tavuğu yarım saat bu şekilde bekletin. Tavuğu marine edeceğiniz malzemeleri genişçe bir tencerede homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.Hazırlanan sosu tavuğu her yerine sürüp bir gece buzdolabında bekletin.
Tavuğun içine koyacağınız iç pilav için, soğanı doğrayın, tencereye zeytinyağı koyup ısıtın, soğanı ekleyin.Hafif pembeleşince kuş üzümü, fıstık ekleyin ve kavurun. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ve baharatları ekleyin, güzelce kavurun.Üzerine suyunu ekleyin. (Suyu çok fazla eklemeyin çünkü tavuğun içine koyacağınız pilav diri olsun fırında tavukla birlikte de pişecek)

Pilav biraz soğuduktan sonra bir kaşık yardımıyla tavuğun içini doldurun.Doldurduktan sonra açık kalan kısmını dikin. Tavuğu fırın poşetine yerleştirin, ağzını sıkıca kapayın. Poşetin üzerinde çatalla delikler açın. 200 derece fırında 1,5-2 saat tavuk iyice kızarana kadar pişirin.

Tavuğu doldurduktan sonra kalan pilava su ekleyip pişirin.

Servis ederken, servis tabağının ortasına tavuğu yerleştirip, yanlarına da pilavın geri kalanını koyup servis edebilirsiniz.


2 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe