18 Mayıs 2020 Pazartesi

Fırında Kıymalı Bostan Patlıcan


Malzemeler
1 adet bostan patlıcan
150 gr kıyma
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
Tuz,Karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Patlıcanı alacalı soyup,bir parmak kalınlığında kesip tuzlu suda bekletin.
Kıymayı bir tavaya alın suyunu çekip salana kadar pişirin.Yemeklik doğramış soğan,sarımsak  ve biberleri ekleyin.
Sıvı yağ ekleyin ve kavurmaya devam edin.Salçasını ve kırmızı toz biberi ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.En son tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.
Patlıcanları arkalı önlü kızartın.
Patlıcanları,bir  fırın kabına dizin,üzerine kıymalı harçtan koyun.
Bir tavada tereyağ eritin,üzerine salça ekleyin ve karıştırın.Sonra sıcak su ekleyip 5-6 dakika pişirin.
Hazırladığınız bu sosu yemeğin üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun...

4 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe