17 Mayıs 2020 Pazar

Fırında Mantarlı Karides Güveç





Malzemeler,
1 kg karides (temizlenmiş)(kabuklu karides alacaksanız yaklaşık 2 kg almanız gerekli temizlendiğinde 1 kg kadar kalır)
5-6 adet domates
500 gr mantar
6-7 adet yeşil biber
2 adet soğan
4 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 yemek kaşığı Tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Karidesleri yıkayıp kuruması için süzgeçte alın.
Derin bir tavaya Tereyağı eritip,zeytinyağ koyduktan sonra  soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin.Soğanın rengi pembeleşince küp küp doğranmış biberleri ekleyip 1 dakika kavurduktan sonra mantarları ekleyin.Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Ardından kabukları soyulmuş domates,karabiber ve tuzu ekleyip , domatesler kendini salıp suyunu çekene kadar pişirin.
En son Karidesleri ekleyip 3-4 dakika kadar karideslerin rengi beyaza dönüşene kadar kavurup ocaktan alın.
Güveç kaplarını 200 derece Fırında ısıtın.Isıtılmış olan güveç kaplarına yemeği paylaştırın.Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, Fırında 5 dakika kadar kaşar peynir kızarana kadar pişirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe