6 Mart 2014 Perşembe

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek


Malzemeler;
15 adet Baklavalık Yufka
250 gr Kıyma
3 orta boy Soğan
Tuz, Karabiber
2-3 yemek kaşığı Zeytinyağı
 
Yufkaların arasına sürmek için;
Yarım çay bardağı Sıvı Yağ
 
Üzeri İçin;
2 adet Yumurta Sarısı
 
Yapılışı;
Önce iç harcı hazırlayın. Soğanları küçük küçük yemeklik doğrayın.
Zeytinyağı ile orta ateşte şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kıymayı ekleyin.4-5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Tuz, karabiberi ekleyin, karıştırıp ocağı kapatın. Soğumaya bırakın.
1.yufkayı tezgaha serin, fırça ile üzerine sıvı yağ sürün.2.yufkayı üzerine serin, tekrar sıvı yağ sürün. 3. yufkayı da serdikten sonra yağ sürmeden kıymalı harcı bir kenarına koyun. 
Yufkaları nazikçe parçalamadan  sıkıca rulo yapın. 4 eşit parça olacak şekilde kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun...



6 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe