7 Mayıs 2015 Perşembe

Kıymalı Enginar

Kıymalı Enginar yemeği tarifini tv'de Arda Türkmen'in Arda'nın Mutfağı programında izledim.Enginar seven biri olarak bugüne kadar yalnızca zeytinyağlısını hazırlamıştım.
Hemen tarifi denemek üzere kaydettim. Geçen akşamda hazırladım.
Doruk Alp'de azcık ucundan tattı enginarı:))
Hem pratik hem de çok lezzetli bir tarif Kıymalı Enginar.

Malzemeler;
2 yemek kaşığı Tereyağ
200 gr Dana Kıyma
4 adet Enginar
1 adet Soğan
1/2 bağ Dereotu
Tuz
Karabiber
2 su bardağı Su
Zeytinyağı

Yapılışı;
Tavada tereyağını eritin. Yemeklik doğradığınız soğanları tavaya alıp kavurun. Kıymayı ilave edin, kavurmaya devam edin.Tuz, Karabiber ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın ve kenara alın.
Enginarları bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine kıymayı paylaştırın, su ve zeytinyağı tencereye ilave edip, kapağını kapatın. 30 dakika kısık ateşte pişirin.
Enginarlar pişince kenara alın ve dinlendirin. Üzerine dereotu serpip servis edin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Her daim masamda olmasını istediğim yemeklerden bir tanesi. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe