20 Mart 2013 Çarşamba

Milföy Hamurundan Pırasalı Gül Börek




Güzel bir günden Merhaba,

Milföy hamurunu seviyorum.Hem tatlı hem de tuzlu yapabiliyorsunuz.Daha önce milföy hamurundan kıymalı sarma börek yapmıştım.Bu kez de pırasalı gül börek yaptım.Yine akşamdan yapıp dolaba koydum, sabah ta dolaptan çıkarıp üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp pişirdim.

 
Malzemeler;
 
1 paket Milföy Hamuru (20 adet)
1 kg Pırasa
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı Domates Salçası
1 yemek kaşığı Zeytinyağ
Un (Açmak için)
 
Üzeri İçin,
 
1 yumurta sarısı
Susam
 
Yapılışı;
 
Milföyleri oda sıcaklığına gelmesi için dolaptan çıkarın.Önce içine koyacağımız pırasalı harcımızı hazırlıyoruz.Pırasaları ince ince doğrayın.Tavaya zeytinyağı koyun ve ısıtın.Domates salçasını ekleyin.Pırasaları ekleyerek kavurun.Tuz ve karabiberi ekleyin, soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığına gelen milföyleri bol unla açalım.Açtığımız milföyün bir kenarına pırasalı harcımızdan koyup rulo haline getirelim.Dolayarak gül şeklini verelim.Milföyler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizdiğimiz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, susam dökelim.180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
 
Afiyet olsun...

12 yorum:

  1. ellerinize sağlık nefis olmuş,tarifi faklı bir iç malzemesiyle denemeliyim sevgiler

    YanıtlayınSil
  2. çıtır çıtır nefissss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  3. harika görünüyor ellerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlayınSil
  4. of süper görünüyor. Ellerine sağlık. Bloğumda nevresim takımı hediyeli çekilişim var. Katılırsan çok mutlu olurum.

    http://www.bakbuharika.com/2013/03/evideacomdan-1-kisiye-cift-kisilik.html

    YanıtlayınSil
  5. ellerine sağlık pırasalı börekleri çok severim buda çok güzel görünüyor

    YanıtlayınSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe