11 Ekim 2013 Cuma

Damla Sakızlı Muhallebi

Haftanın son gününden herkese Merhaba,
Bugün benim gibi sütlü tatlı sevenler için en pratiğinden bir sütlü tatlı tarifi var. Damla Sakızlı Muhallebi üzerinde de mis gibi kokusuyla tarçın. Hem yapımı kolay hem de lezzetli. Muhallebiyi yapalı epey zaman oldu ama yayınlamak bugüne kaldı. Bu haftayı da hafif bir tatlıyla bitirelim ki ağzımız tatlansın.
 
Malzemeler;
1 lt Süt
1 su bardağı Toz şeker
3 yemek kaşığı Buğday Nişastası
1 adet Damla Sakızı ( ben falım kullandım) 
 
Üzeri İçin,
Tarçın 
 
Yapılışı;
Buğday nişastasını yarım çay bardağı süt ile bir kasede açın. Toz şeker, sütü tencereye koyun, altını açarak orta ateşte kaynatın. Kaynamakta olan karışıma nişastayı ilave edin. Damla Sakızını ekleyin. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynayıp göz göz olunca ocaktan alın, kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun, iyice soğuduktan sonra servis sırasında üzerine tarçın dökerek servis edin.
 
Afiyet olsun... 

3 yorum:

  1. oh oh nefis valla.Nasıl da severim.ellerinize sağlık canım.Sevgilerimle...

    YanıtlayınSil
  2. eline sağlık cok guzel gorunuyor:)
    blogumdaki cekilişe katılmıssın ama paylasım linkin yazmıyor canım paylasım linkini gonderirsen 19 ekime kadar senide cekiliş listeme eklicem sevgiler iyi bayramlar:)

    YanıtlayınSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe