10 Aralık 2016 Cumartesi

Profiterol

,

Merhaba;
Hepimize güzel bir hafta sonu dilerim. Profiterol yapımı bu tarife kadar hep gözümü korkutmuştur.Bu tarifi yapıncaya kadar da bir kaç başarısız denemem oldu.
Ta ki yemek kursunda öğrendiğim bu tarifi uygulayıncaya kadar, deneyin sizde ne kadar kolay ve lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Malzemeler;
Hamuru için;
1,5 su bardağı Un
1,5 su bardağı Su
100 gr Margarin
1 çay kaşığı Tozşeker
5 adet Yumurta (Yumurtalar büyükse 4 adet olabilir)

Ara Kreması;
5 su bardağı Süt
4 yemek kaşığı Un
1 su bardağı Tozşeker
1 adet Yumurta
1 paket Krem Şanti
1 paket Vanilya

Çikolatalı Sosu;
3 su bardağı Süt
3 kahve fincanı Tozşeker
3 tatlı kaşığı Nişasta
2 yemek kaşığı Kakao
160 gr Bitter Çikolata

Yapılışı;
Tencereye, su, tozşeker ve margarini koyun ve kaynatın.Unu ilave edin ve 2-3 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve hamurun iyice soğumasını bekleyin.
Hamur iyice soğuduktan sonra yumurtaları hamura tek tek kırarak yedirin.
(Yumurtaları mutlaka hamura tek tek kırın ve birini yedirmeden diğer yumurtayı eklemeyin.Yumurtaları hamura yedirdikten sonra akışkan bir hamur olacak.)
Hamur sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde aralarında boşluklar bırakarak sıkılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Hamurlar piştikten sonra ara kremasını hazırlayın.Ara krema için 1 su bardağı sütü krem şanti ile çırpın ve soğuması için dolaba kaldırın. Kalan 4 su bardağı süt, un, tozşeker ve yumurtayı bir tencerede karıştırarak, pişirin. Krema piştikten sonra vanilya ve Krem şanti karışımını ekleyin ve güzelce karıştırın.

Pişen profiterol hamurlarının arasını krema ile doldurun.(Hamurları ikiye bölerek yada krema torbası ile içlerini doldurabilirsiniz)

Tüm hamurların doldurma işlemi bittikten sonra servis yapacağınız kaba dizin.

üzerine dökeceğiniz çikolatalı sos için, çikolata hariç diğer tüm malzemeleri karıştırın ve ocakta göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra çikolatayı ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın.

Profiterolün üzerine çikolata sosunu dökün ve afiyetle yemeye hazır.

Profiterol hamuru pişerken fırının kapağı en az 30-35 dakika açılmamalıdır. Isı kaybı hamurların sönmesine neden olur.

Afiyet olsun...


4 yorum:

  1. En sevdiğim tatlı, Ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  2. Prefiterolu ben ve cocuklarim cok severiz bende sık sık yaparim ekinize saglik

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sizin de ellerinize sağlık, sevgiler

      Sil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe