9 Ocak 2013 Çarşamba

Kırmızı Biber Sarması



Merhaba;

Bu güzel meze tarifini hunerlibayanlar'da gördüm.Hem görsel olarak göze hitap ediyor hemde ağızlara layık bir meze.Zaten közlenmiş kırmızı biber kendi başına da ayrı bir lezzet.Hemen bende yaptım.



Malzemeler;

10 adet kırmızı biber (iri)
8 adet yeşil soğan
3 çay bardağı beyaz peynir (orta yağlı)
7-8 dal maydanoz
1 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz
Tuz, Karabiber
Zeytinyağ
Limon

Yapılışı ;

Biberleri közleyin.(Közleme işlemini fırında yaptım.)Kırmızı biberleri ortadan ikiye kesin, arasındaki çekirdeklerinin temizleyin.Etli kısımları alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize dizin.180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.Fırından çıkardıktan kolayca kabuklarının soyulduğunu göreceksiniz.
Beyaz peynir, kıyılmış maydanoz,ceviz,tuz,karabiber ve çok az zeytinyağı karıştırın.Biberlerin geniş tarafına 1 yemek kaşığı kadar peynirli karışımdan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
Taze soğanın yeşil kısımlarını kesin (uzunluğu yaklaşık 20 cm olsun ) ve üzerine kaynar su dökün,3-4 sn suda bırakıp süzün.
Biber sarmalarını kolaylıkla fiyonk yapabileceksiniz. Sarma işlemi bitince üzerine az miktarda zeytinyağ ve limon suyu dökün.

 Kırmızı Biber Sarmamız afiyetle yemeğe hazır.

Afiyet olsun...

7 yorum:

  1. Közlenmiş biberi çok severim,bu şekilde de nefis görünüyor.ellerinize sağlık.afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık kırmızıbiber faydalı diye çeşit çeşit yapıyorum bende

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim Hande, bende sık sık yapıyorum kırmızı biber hemde çok lezzetli buluyorum
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ben de bunun patlıcanlı olarak doldurum oda harika oluyor, bu da çok lezzetli olmuştur ;) Eline sağlık olsun kolaylıklar dilerim Sevgilerle... www.beyhaninmutfagi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, bende bir daha ki sefere patlıcanlı deneyeyim, sevgiler

      Sil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe