11 Ocak 2013 Cuma

Kabak Tatlısı


Haftanın son gününden herkese merhaba,
Bu günkü tarifim kabak tatlısı, sanırım sevmeyeni yoktur.Hem yapımı kolay hemde lezzetli.
 
Malzemeler ;
 
1 kilo kabak
500 gr toz şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
 
Yapılışı ;
 
Soyulmuş ve dilimlenmiş kabakları geniçce bir tencereye dizin.Dizme işlemini bir sıra kabak bir sıra şeker olarak yapın.Tencerenin kapağını kapatın ve  kabağın sulanıp şekerin erimesi için bir gece oda sıcaklığında bekletin.Ertesi gün tencereyi ocağa alın kısık ateşte iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.Pişen kabakları soğuduktan sonra servis tabağına alın, üzerine fındık serperek servis yapın.
 
Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe