16 Ocak 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Kabak



Malzemeler;
 
1 kg kabak
1 demet yeşil soğan
1 demet dereotu
1,5 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağ
tuz
 
Yapılışı ;
 
Kabakları güzelce yıkayın.Kabakları dış kabuklarını soymadan ortasındaki çekirdekli kısımlarını almadan doğrayın.Tencereye kabakları koyun, üzerine doğranmış yeşil soğan ve dereotunu ekleyin.Limon suyu ,tuz ve zeytinyağını koyun.1 su bardağı sıcak suyu ekleyin.Hiç karıştırmadan pişirin.Kabaklar yumuşayınca ocaktan alın.Kabak zeytinyağlımız yemeğe hazır.
Ortasından çıkan iç kısımları da mücver yapımında kullanabilirsiniz.
 
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. zeytinyağlılar herzaman favorimdir:))
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlayınSil
  2. Çok teşekkür ederim Hande, benim de her zaman zeytinyağlılar favorimdir :))

    YanıtlayınSil
  3. nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlayınSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe