13 Kasım 2012 Salı

Fesleğenli Makarna


Günaydınnnn,

Bizim evde makarna pek sık pişmez.Makarna yaptığım zamanda illa ki soslu yada sebzelerle yaparım.
Bu kez knorr'un hazır fesleğenli sosu ile denedim.Sonuçtan da gayet memnun kaldım.Benim gibi pek makarna sevmeyen birisine bile afiyetle yedirdi.


Malzemeler,

250 gr makarna (yarım paket )
1 paket knor fesleğenli makarna sosu
2 adet domates
1 adet kırmızı biber
15 adet çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı;

Makarnaları, su, tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile haşlayın ve süzün.
Ayrı bir tencerede kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri, biberi ve doğranmış zeytinleri soteliyoruz.Soteleme işlemi bittikten sonra knorr fesleğenli makarna sosunu döküyoruz.Sos koyulaşıp kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
Sıcak sosu makarnamızın üzerine döküp karıştırıyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Şekerciğim bizde de makarna ay da,yıl da bir pişer .Arada ben özler pişiririm başıma kalır ye ye bıkarım sonra da bir süre ara veririm makarna yemeğe.Oysa severim de ev halkı sevmeyince az pişiyor bizde de Fesleğenli de çok güzel olmuş ellerine sağlık canım sevgilerimle.

    YanıtlayınSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe