19 Kasım 2012 Pazartesi

Milföy Poğaça



 
Günaydın,
 
Geçen hafta aylık günümüz vardı ve bu ay gün sırası bendeydi.
Bu hafta günde misafirlerime hazırladığım ikramları paylaşacağım. Poğaçaların tarifi yine annemden.Çok eskiden sık sık yapardı.Ne yapayım diye düşünürken bu poğaçalar aklımıza geldi.Meltem yaptı ve bizde kızlarla afiyetle yedik.
O halde menünün ilk tarifi gelsin:))
 
Malzemeler ;
 
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı su
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için )
 
İçi için;
 
1 su bardağı beyaz peynir
Maydonoz
 
Bu poğaçada hamur kabartma tozu yada maya kullanmıyoruz.
 
Yapılışı ;
 
Yoğurma kabınıza tüm malzemeleri koyup (yumurta hariç) hamuru yoğurun.Cıvık ve ele yapışan bir hamur oluyor.Sakın panik yapmayın dolapta bekleyince hamur kendini topluyor.Buzdolabı poşetine koyup bir gece dolapta bekletin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Avucunuzla açıp, içine hazırlamış olduğunuz iç malzemesini koyup şekillendirin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize dizin.Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
 
 
Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim.Gerçekten lezzetli bir poğaça oluyor.Yerken ağızda dağılan çıtır çıtır.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. blog komşum,
    gün arkadaşım:)
    poğacalar nefis olmuştu.. meltem'in ellerine sağlık.. menüdeki diğer tarifleri sabırsızlıkla bekliyorum..

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Canım arkadaşım,
    Çok teşekkür ederim.Sırayla geliyor menüdeki diğer tarifler

    YanıtlaSil
  5. ilginç bir poğaça bu denemek lazım,geceden hazırlamak önceden hazırlık için çok iyi :)

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe