22 Kasım 2012 Perşembe

Baklavalık Yufkadan Hindistan Cevizli Tatlı

 
Yağmurlu bir İstanbul sabahından herkese kocaman sıcacık günaydın;
Bu tatlıyı yazın Bulancak'ta iken Ayşegül Abla'da yemiş ve beğenmiştim.Mis gibi hindistan cevizi kokusuyla enfes bir tat.
 
 
Malzemeler;
 
1 paket hazır baklavalık yufka (30 adet)
 
Sosu İçin;
 
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı hindistan cevizi
 
Şerbeti İçin,
 
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağu su
yarım limon suyu
 
Yapılışı ;
 
Tezgahın üzerine bir adet yufkayı açıyoruz.Üzerine bolca hindistan cevizi döküyoruz.Kenarından büzerek pile şeklinde topluyoruz.Kalan diğer yufkalara da aynı işlemi yapıyoruz. Dikdörtgen borcama yanyana diziyoruz.Üzerine hazırlamış olduğumuz sosu döküyoruz.175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.Şerbetimizi hazırlıyoruz.Tatlı soğuduktan sonra sıcak  şerbeti üzerine döküyoruz.Dilimledikten sonra üzerine antep fıstığı serpip servis yapabilirsiniz.
Bu tatlı da püf noktası şerbetin sıcak, tatlının soğuk olması.
 
Afiyet olsun...
 

6 yorum:

  1. Süper bir tarif nebiyeciğim mutlaka deneyeceğim canım:)ellerine sağlık.öperim seni..

    YanıtlayınSil
  2. Tarifte anlamadığım kısım var canım:)katlayarak mı büzüyoruz,pilili börekte olduğu gibi mi:)ayrıntı yazarsan iyi olacak..

    YanıtlayınSil
  3. değişik ve güzel bir tarifmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  4. çok güzel görünüyor ilk fırsatta denicem

    YanıtlayınSil
  5. Çok teşekkür ederim İnci Ablacım.
    Pilili börekte olduğu gibi büzüyoruz.
    Öpüyorum, Sevgiler

    YanıtlayınSil
  6. Çok teşekkür ederim canım.Sevgiler

    YanıtlayınSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe