10 Kasım 2012 Cumartesi

Su Böreği

Merhabalar,

Su böreği yapması biraz zahmetli olsa da yemesi bir o kadar lezzetli bir börek.
Bu böreği kurban bayramında açmıştık.Açanlar kimler derseniz Annem, Meltem ve ben, tam bir takım çalışması oldu.Meltem açtı, annem haşladı, bende tepsiye dizme ve yağlama işlemini yaptım.



Malzemeler;

4 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Aralarına sürmek için ;

125 gr tereyağ (eritilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için ;

Peynir
Maydanoz

Yapılışı;

Hamur için gerekli olan malzemeleri karıştırma kabında güzelce yoğuruyoruz.Yoğrulan hamuru 10 eşit parçaya bölüp elimizde beze haline getiriyoruz. Yapılan bezeleri yarım saat üzerine hafif nemli bir bez örtüp dinlendiriyoruz.
Bezeleri tepsinin büyüklüğüne göre açıyoruz. Büyükçe bir tencereye su ve biraz tuz ekleyip kaynatıyoruz.
Kaynamakta olan suyun içine açtığımız yufkayı haşlıyoruz. Sonra soğuk su dolu tencerenin içine alıp, suyunu süzdürdükten sonra yağlamış olduğumuz tepsiye döşüyoruz.Arasına eritilmiş olan tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz.
5 yufka bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.Arasına iç harcı koyuyoruz.Kalan diğer yufkaları da aynı işlemle tepsiye döşüyoruz.Üzerine kalan tereyağ karışımından sürüp, 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Bu ölçü standart yuvarlak fırın tepsisi içindir. Aman dikkat edin yufkaları haşlarken sakın elinizi yakmayın.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. bende su böreği yaparken kızlarımdan yardım alıyorum,annenize selamlar :)diğer tariflerinizde güzel ellerinize sağlık...

    YanıtlayınSil
  2. Çok teşekkürler.
    Ne güzel siz kızlarınızdan yardım alıyorsunuz biz annemizden :))
    Annemin de size salamları var :))

    YanıtlayınSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe