29 Kasım 2012 Perşembe

Fincan Kadayıfı

 
Günaydın,
 
Fincan Kadayıfı Tatlısını, Kanal D'de mutfağım programında izlemiş ve beğenmiştim.Geçen hafta da yaptım ve evde çok beğenilen, severek yenilen bir tatlı oldu.
 
Malzemeler;
 
Yarım kg tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Ceviz içi
 
Şerbeti İçin;

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı ;
 
İlk önce tatlının şerbetini yapıyoruz.
Teflon tavaya tereyağını koyuyoruz.Tereyağ eriyince, biraz soğuyunca sıvı yağ ilave edilir.
Tel kadayıflar bir tepsinin içinde nazikçe açılır.Kadayıfların üzerinde erittiğimiz yağ gezdirilir ve kadayıflara iyice yedirilir.Bir fincanın içine yarım ceviz içi konulur ve bir avuç kadar kadayıf fincana bastırılarak içine sıkıştırılır.Hafif yağlanan fırın tepsisine, fincan ters çevrilerek yuvarlak şekillenen kadayıflar çıkarılır. Kadayıflar bitene kadar işlem tekrarlanır.160 derece önceden ısıtılmış fırında kadayıflar kızarana kadar pişirilir.
 
Kızaran kadayıfların üzerine teker teker şerbet dökülür, fincan kadayıfı tatlımız servise hazır hale gelir.
 
Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. çok güzel görünüyor en kısa zamanda denicem ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  2. Sağol Zeririn'cim, mutlaka denemelisin gerçekten güzel oluyor

    YanıtlayınSil
  3. mmmmm..
    enfesss... bayılırımm kii..
    ellerine sağlık canım.
    takipçinim müsaden ile.
    çok hoş tariflerin.
    her biri yapılası lezzetler..
    kucak dolusu sevgilerimle..

    YanıtlayınSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe