5 Aralık 2012 Çarşamba

Fasulye Diblesi

Merhaba,

Bugün yine Karadeniz'e özgü bir yemek tarifi vermek istedim.Becerebildiğim kadarıyla burada Karadeniz yemeklerini yapıp, yayınlayacağım.


Malzemeler;

1 kg taze fasulye
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy soğan
Tuz


Yapılışı ;

Fasulyeleri yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz.Soğanı yemeklik doğruyoruz.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp kesiyoruz.Pirinçleri yıkıyoruz. Dibleyi yapacağımız tencereye önce fasulyelerin yarısını koyuyoruz.Üzerine soğan, domates ve pirinçleri koyuyoruz.En üste de kalan fasulyeleri koyuyoruz.Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin.Tencerenin kapağını kapayın.Önce yüksek ateşte sonra altını kısarak pişirin.Pişip pişmediğini fasulyelerden anlayabilirsiniz.Çok fazla pişirmeyin hafif diri kalsın fasulyeler.Ocağın altını kapatmaya yakın tavada erittiğiniz tereyağını üzerine dökün ve tencereyi karıştırın.
Fasulye diblemiz afiyetle yemeğe hazır.Üzerine kırmızı biber de dökebilirsiniz.Ben acı sevmediğim için eklemiyorum.

Not: Su koymayı unutmadım fasulye diblesinde su eklemiyoruz tamamen kendi suyunu salarak pişiyor.

Afiyet olsun...


2 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe