13 Aralık 2012 Perşembe

İglo ile Lezzetli Yemekler




28 Kasım'da,  Eks Mutfak Akademisi'nde sevgili Tijen'in daveti üzerine İGLO ürünleri ile birbirinden lezzetli ve güzel yemekler hazırladık.Çok keyifli ve güzel bir akşam oldu.Süper ötesi lezzete sahip yemekleri hazırlayıp, bir o kadar da güzel sohbetlerin eşliğinde yaptığımız yemekleri afiyetle yedik.
İglo ve sevgili Tijen'e çok çok teşekkürler...

Menümüzde






İGLOGURME KARİDESLİ ACI TATLI ÇORBASI
4 Kişilik

Malzemeler

200 gr İglo Gurme Karides,1 adet soğan, 2 diş sarımsak,2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağ,60 gr krema,1 adet limon, 2 yemek kaşığı toz şeker, 8-10 dal maydanoz,
Tuz, Karabiber, Pul biber

Yapılışı
Karidesleri ayıklayın. Kuyruktan birleşik kalacak şekilde ikiye bölün.Soğanı ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın.Bir tencerede tereyağını eritin, doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin.Karidesleri ekleyip soteleyin.Daha sonra unu ilave edin ve kavurun.Çorbanın suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın.Limon ve şekeri bir kapta çırpıp çorbaya ilave edin.Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın.En son kremayı ilave edip bir taşım kaynatın.Ocaktan alın.Kıyılmış maydanoz serpip servis edin.

Bu çorbayı mutlaka deneyin.Lezzetine bayılacaksınız.



İGLO BEZELYELİ HUMUS
4 Kişilik
Malzemeler
2,5 su bardağı nohut (haşlanmış), 1 su bardağı İglo Bezelye (haşlanmış), 3 yemek kaşığı tahin, 2 diş sarımsak, 1 adet limon suyu, 1/2 çay bardağı ılık su, 5 yemek kaşığı zeytinyağ, tuz
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı
Tüm malzemeleri blendıra alın ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Servis tabağına alın.Tereyağını eritip kızdırın. İçerisine kırmızı toz biber ekleyip humusun üzerinde gezdirin.
İglo bezelyeli humusu mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız.




İGLO TAZE FASULYELİ PİLAV
4 Kişilik

Malzemeler

2 su bardağı pirinç, 1 kase İglo Taze Fasulye, 2 yemek kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı şeker, 3 su bardağı su, tuz

Yapılışı

Pirinci yıkayın ve süzün.Tereyağı ve sıvı yağı pilav tenceresine ekleyin. ve kızdırın.İglo taze fasulyeleri pilav tenceresine soteleyin, sotelediğiniz fasulyelere pirinçleri ekleyin ve pirinçleri kavurun. Şekeri ekleyin, suyu ekleyin, tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.

Yine mutlaka denemeniz gereken bir tarif daha.


İGLO ALASKA MEZGİTLİ KARNIYARIK
4 Kişilik

Malzemeler

2 adet patlıcan,2 adet soğan, 5 diş sarımsak, 1 paket İglo Alaska Mezgitli, 1/4 demek maydanoz, 1 adet domates, 1 adet kesme şeker, tuz, karabiber, sıvıyağ

Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda 15 dakika bekletin.Soğan ve sarımsağı jülyen dograyın.İglo Alaska Mezgiti küpler halinde doğrayın.Tavada sıvıyağı ısıtın.Sırasıyla soğan, sarımsak ve mezgiti tavaya ekleyin ve kavurun.Kabukları soyulmuş, jülyen doğranmış domates ve şekeri ekleyin, kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.Patlıcanları tuzlu sudan çıkarın ve kurulayın.Patlıcanın bir tarafını boylamasına kesin. Tavaya sıvıyağı ekleyin ve kızdırın.Patlıcanları kızartın.Maydanozları ince ince doğrayın ve mezgitli harç ile karıştırın. Kızartılan patlıcanların içini mezgitli harç ile doldurun. 180 derece fırında 15 dakika fırınlayın.

İglo Alaska Mezgitli Karnıyarığı mutlaka deneyin, vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacak.





0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe