24 Aralık 2012 Pazartesi

Şeftalili Tart


Merhaba,
 
Yeni yılı karşılamaya sayılı günler kaldı.Hepimizde bir koşturmaca, bir telaş var.
Yeni yıl menüsünde neler hazırlasak, sevdiklerimize ne hediye alsak.
 
Tarifini vermiş olduğum şeftalili tartı, sevgili Gülhan Kara'nın tatlı tuzlu hamur işleriyle Çay Saati kitabındaki Taze Kayısılı Tart tarifi ile yaptım.Kayısı yerine şeftali kullandım.Kitaptaki tarifler öyle güzel ki sırayla hepsini yapmak istiyorum.
Kitabı her elime aldığımda hangisini yapsam acaba diye heyecanlanıyorum:))
 
Mutfakla arası iyi olan sevdiklerinize iyi bir hediye alternatifi de olabilir bu kitap.

 
Malzemeler,
 
Tart Hamuru için:
 
2,5 su bardağı un
1 adet yumurta
100 gr tereyağ (veya margarin)
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet limonun ince rendelenmiş kabuğu
 
Üzeri için;
 
2 adet şeftali
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
 
Yapılışı ;
 
Tart hamurunu hazırlamak için, tereyağı ve şekeri çırpın.Yumurta, un, limon kabuğu ve vanilya ekleyip yoğurun.Hamuru buzdolabında 20 dakika bekletip merdane ile açın ve yağlanmış tart kalıbına yayın. Pişerken kabarmaması için hamurun üzerinde 7-8 yere çatalın ucunu batırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirip çıkarın.
Kremasını hazırlamak için, süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını çırpıp ocağa alın.Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.Krema haline gelince çırparak soğutun.Tartın içine boşaltıp yayın.
Şeftalileri ince ince dilimleyin.Tartın içindeki kremanın üzerine dekoratif şekilde dizin.
Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
 
Afiyet olsun...

7 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe