3 Aralık 2012 Pazartesi

Sebzeli Kuzu

 
 
Güzel bir hafta geçirmeniz dileklerimle herkese merhaba,
 
Malzemeler ;
 
600 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağ
3 adet orta boy soğan
5 adet orta boy patates
3 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kekik
 
Yapılışı ;
 
Tenceremizi ocağa alalım Kuşbaşı doğranmuş kuzu etlerini tencereye koyalım.Etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım.Kavrulan etlerin üzerine tereyağını ekleyelim.İnce kıyılmış soğanları ilave edelim.Sonra sırasıyla küp küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyelim ve karıştıralım.Salçasını ekleyelim.Güzelce kavuralım.Kekik, karabiber ve tuzunu ilave ettikten sonra 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip, kısık ateşte yaklaşık 45 dakika-1 saat arasında etler yumuşayana kadar pişirelim.Tencereyi ocaktan almadan önce doğranmış maydanozları ilave  edelim.
Sebzeli kuzumuz afiyetle yemeğe hazır.
 
Afiyet olsun...
 
 

2 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor kesinlikle tadıda öyledir ellerinize sağlık tariflerin devamını bekliyoruz

    YanıtlaSil
  2. Sağol Zerrin'cim, mutlaka denemelisin süper lezzetli oluyor:))

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe