18 Ocak 2013 Cuma

Baltalı Peynirleri ile Lezzetli Tatlar

 
 
2012'nin son günlerinde Baltalı ürünleri ile Kanyon Macro Atelier'de eğitmen şef Ayşe Azzaro ile birlikte Baltalı ürünlerini kullanarak oluşturulan nefis tarifleri hazırladık.Çok keyifli bir akşam geçirdik.Buradan kendilerine çok teşekkür ediyorum.
 
 


FINDIKLA PANELENMİŞ PEYNİR

Malzemeler;

200 gr Baltalı Kaşar Peyniri
2 adet yumurta
100 gu un
100 gr (pirinç) fındık
200 ml.kızartma yağı
Tuz,Karabiber

Üzeri için
Reçel


Yapılışı ;

Kaşar peyniri dikdörtgen şekillerde kesilir. Bir kapta yumurta çırpılır.Ayrı bir kaba un koyulup, karabiber ve tuz ilave edilir ve karıştırılır.Kaşar peyniri sırasıyla yumurta, un, yumurta, fındıkla kaplanır.180 derece yağda kızarıncaya kadar pişirilir.


 
 
ISPANAKLI ve BEYAZ PEYNİRLİ MUFFİN
 
Malzemeler;
 
12 gr tereyağ
30 gr krema
100 gr Baltalı Keçi Sütü
100 gr ıspanak
120 gr un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kırmızı acı biber
100 gr Baltalı Beyaz Peynir
1 adet yumurta
 
Yapılışı ;
 
Fırını 185 dereceye ısıtın.Muffin kalıplarını yağlayın.Sütü ve tereyağını bir tencerenin içine koyun ve ısıtın.Ispanakları yıkayıp ince şekilde doğrayın ve kaynayan süte ekleyin ve ateşten alın.Blendırla biraz çekin.Yumurtayı ayrı bir kasede çırpın.Bütün kuru malzemeleri ekleyin ve sütüde ekleyip bir araya gelene kadar karıştırın.Beyaz peyniri küçük parçalara ayırın ve karışıma ekleyin. Muffin kalıplarına eşit şekilde dökün ve 15-20 dakika pişirin.
 
 

 
FIRINDA PEYNİRLİ MAKARONİ
 
Malzemeler;
 
150gr Macoroni Makarnası
Tuz, Karabiber
50 gr Baltalı Keçi Peyniri
1 gr muskat cevizi
100 gr Baltalı Büş Peyniri
60 gr Baltalı Labne
 
Kremalı Beşamel Sos
 
35 gr tereyağ
25 gr un
420 ml Baltalı Keçi Sütü
1/2 adet defne yaprağı
1 tutam muskat cevizi
100 ml krema
 
Yapılışı ;
 
Fırını 200 dereceye ısıtın.Makrnayı tuzlu suda al dante olana kadar yaklaşık 5 dakika haşlayın ve süzün.Beşamel sosu hazırlayın. Bir tavada tereyağı eritin ve unu ekleyerek kavurun.Ayrı bir tencereye süt ve defne yağrağını ekleyin ve kaynatın, kaynadıktan sonra ateşi kısın.Tuz, karabiber ilave edin.Muskat cevizi rendeleyip ekleyin, tadına bakın.Kremayıda ekleyip karıştırın.Hazırlanan beşamel sosa labne ve büş peynirini koyun ve makarnayla karıştırın.Kaşar peynirini makarnanın üzerine koyup fırına verin ve üzeri yanana kadar pişirin.
 
 
 

9 yorum:

  1. slm
    muffinlere bayıldım ....
    ellerinize sağlık....
    sevgiler......

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, teşekkürler, sevgiler

    YanıtlaSil
  3. tam benlikmiş bunlar canım.payir olsun enm için yeter.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Guzel bir blog tarifleriniz de nefis ellerinize saglik:)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili mutfagabuyrun çok teşekkürler canım.sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Dostbahcesindenlezzetler çok teşekkürler,daha bebek blogumuz birşeyler yapmaya çalışıyorum.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,muffinlara bayıldım.Ellerinize sağlık..Blogunuz çok hoş..sizi takibe almak istedim ama,üyelik yeri görünmüyor..Tanışmaya benim blogumada beklerim..www.nurlumutfakta.blogspot.com.sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Nursen Hanım, çok teşekkürler.İzleyiciler kısmı şimdi görünüyor.Belki siz baktığınız zaman sayfada bir problem oluşmuş olabilir.Sevgiler

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe