17 Ocak 2013 Perşembe

Kısır





Merhaba,

Hafta sonuna yaklaşırken çay davetlerinin vazgeçilmez bir lezzeti olan kısır tarifi vermek istiyorum.
Biz bu aralar pek sık yapıyoruz :)) Hem yapımı pratik hem de lezzeti güzel oluyor.

Malzemeler;
 
2 su bardağı ince bulgur
7-8 adet yeşil soğan
4-5 adet marul
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tz,kırmızı biber
 
Sosu için ;
 
1,5 limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
 
 
Yapılışı;
 
Bulgurları tencereye koyun, üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.Bulgurlar şişip, suyunu çekene kadar kapağı açmayın.Kuru soğanı yemeklik doğrayın.Tavaya zeytinyağını ve soğanı koyup, pembeleşinceye kadar soteleyin.Salçayı ekleyin.Tuz ve kırmızı biberi katın.Bulgurların üzerine kavurduğunuz soğanı ekleyip güzelce karıştırın.İnce ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin.Limon suyu ve nar ekşisini ayrı bir yerde karıştırarak kısırın üzerine dökün.
Kısırımız afiyetle yemeğe hazır.
 
Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. bol ekşili çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canım çok teşekkür ederim. Bu tür salatalar bence de bol ekşili güzel oluyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bende kısırı çok severim, gerçi hiç denemedim ama bir arkadaşım çok güzel yapar :)

    Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Aslı, teşekkür ederim.Bence denemelisin, mutlaka sende güzel yaparsın.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ne zamandır yapacagım diye kendime soz veriyorum, kısmet bugune imis :) bu fotograf harika gorunuyor, tarifi de yazdım bir kenara ellernize saglık

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim İlke, afiyet olsun, çayın yanında güzel gidiyor kısır, sevgiler

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe