14 Ekim 2012 Pazar

Elmalı Kurabiye



Güzel bir sonbahar sabahından herkese günaydın.Bugün size tadıyla, kokusuyla çayınızın yanına eşlik edecek elmalı kurabiye tarifi vermek istedim.

Malzemeler :

4 adet orta boy elma
1 su bardağı toz şeker
1 çay fincanı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı soğuk süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un

Yapılışı :

Önce iç malzeme hazırlanır.Elmalar soyulup, rendelendikten sonra şeker ile beraber 10 dakika pişirilir.
Ocaktan alındıktan sonra ceviz ve tarçın ilave edilir, soğumaya bırakılır.

Hamur yoğrulacak kaba oda sıcaklığına gelen margarin ve pudra şekeri konulur ve yoğrulur.
Kabartma tozu ve vanilya ilave edilir.Sonra süt ile un eklenip hamur yoğurma işi bitirilir.
Hamur, 7 eşit parçaya bölünür.Her bir parça unlanmış zemin üzerinde yaklaşık 20 - 25 cm açılır.Açılan hamur yuvarlak  kalıp ile kesilir.
Hamurun ortasına iç harcı konularak rulo şeklinde sarılır.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30- 35 dakika pişirilir. ( Sıcaklığı ve dakikayı fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.Benim fırınım ortalama bu sıcaklıkta ve dakikada pişiriyor.)
Fırından çıkar çıkmaz servis tabağına alınan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri elenerek dökülür.
Bu tariften ortalama 55 adet kurabiye çıkıyor.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe