29 Ekim 2012 Pazartesi

Islak Kurabiye


Malzemeler ;

1 paket margarin (oda sıcaklığında )
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kahve fincanı toz şeker
6 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Şerbeti için ;

1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı ;

Kurabiye malzemeleri bir kapta yoğurun.Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun.
Yağlanmış fırın tepsisine yuvarlak şekilde dizin.170 derece fırında kurabiyelerin üzeri çatlayana kadar pişirin.
Kurabiyeler pişerken şerbet için gerekli malzemeleri karıştırın.Kesinlikle pişirmeyin.Sadece karıştırın.
Pişirdiğiniz kurabiyeleri sıcakken şerbetin içine atın bir çatalla üzerine hafifçe bastırarak şerbeti iyice çekmesini sağlayın.
Kurabiyeleri servis tabağına dizin kalan şerbetide üzerine dökebilirsiniz.
Ilınınca üzerine fıstık yada hindistan cevizi ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe