18 Ekim 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Malzemeler ;

500 gr asma yaprağı (taze yada salamura )
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Yarım limon suyu

İç Malzemeler ;

3 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
2 adet kesme şeker
1 çay bardağı maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı sıcak su


Yapılışı ;

Zeytinyağını tencereye koyun.Yemeklik doğranmış soğanı ve tuzu ilave edip soğanı soteleyin.
Çam fıstığını ilave edip, rengi pembeleşinceye kadar kavurun.Pirinçleri yıkadıktan sonra ilave edip 1-2 dakika kavurun.
Kavrulan pirinçlerin üzerine temizlenip yıkanmış kuş üzümü, nane, maydanoz,kesme şeker ve yarım su bardağı suyu koyup kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Yaprakları, 5 dakika sıcak suda beklettikten sonra, 3-4 kez yıkayın.
Yapraklara, iç harcı koyarak sarmayı sarın.Sarmayı pişireceğiniz tencerenin dibine asma yapraklarının saplarını ve asma yapraklarını koyun.Sarmaları dizin.
Zeytinyağını ve  sıcak suyu ilave ettikten sonra tencereye dizilen sarmaların üzerine tencerenin büyüklüğüne göre bir tabak kapatın.Yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.Soğuyan sarmaların üzerine limon suyu ve dilimleri koyup servis yapabilirsiniz.

Salamura yaprak kullanırsanız tuzunu çıkarmanız gerekir. Taze yaprağı yalnızca haşlamak yeterlidir.
Ben bu tarifte salamura yaprak kullandım.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe