12 Ekim 2012 Cuma

Milföy Böreği



Merhaba,

Bu böreğin tarifini internette bir siteden almıştım ama şimdi hangisi hatırlamıyorum.
Ben kıymalı olarak yapıyorum ama siz isterseniz peynir yada başka bir malzeme ile hazırlayabilirsiniz.Hem yapması kolay hem de lezzeti güzel bir börek.

Malzemeler :

10 adet milföy
Yarım kilo az yağlı kıyma
1 yumurta sarısı
2 adet orta boy soğan
Üzeri için susam
Karabiber
Tuz
Un

Yapılışı :

Milföyleri oda sıcaklığına gelmesi için dolaptan çıkartalım.İlk önce içine koyacağımız harcı hazırlıyoruz.İç harcı için soğan ve kıymayı kavuralım üzerine karabiber ve tuzunu ekleyelim.
Harcımızı soğumaya bırakalım.
Oda sıcaklığına gelen milföyleri bol unla açalım. Açılan milföyün kenarına iç harcımızı döküp rulo şeklinde saralım.Yuvarlak borcama ortasından başlayarak koyalım.Tepsi dolana kadar aynı işlemi tekrarlayalım.Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam döktükten sonra 160 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe