15 Ekim 2012 Pazartesi

Beze


Malzemeler ;

3 yumurta akı
3 çay bardağı şeker
Bir çimdik tuz

Yapılışı ;

Yumurtanın, akını ve sarısını ayırıyoruz.Yumurtanın akına şekeri ve tuzu ilave edip çok kısık ateşte mikserle önce düşük hızda sonra yüksek hızda sürekli karıştırıyoruz. Bu işlem yaklaşık 10 dakika sürüyor.Ocağın altını kapatıp   10-15 dakika daha çırpmaya devam edelim.Ters çevirdiğimizde dökülmüyorsa olmuş demektir.Fırın tepsisine yağlı kağıdımızı serdikten sonra  krema torbasına koyup sıkıyoruz. 100 derece fırında ağır ağır pişiriyoruz. Pişerken fırının kapağını hiç açmıyoruz. Bezeler piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
İsterseniz içine gıda boyası katıp renkli bezeler de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe