20 Ekim 2012 Cumartesi

Tatar Böreği


Güzel bir cumartesi sabahından günaydın.Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.
 
Börek mi yoksa mantı mı olduğuna karar veremediğim tatar böreğini tv'de bir programda izledikten sonra yapmıştım.Bence börekten çok mantı tadında ve görünümünde.


Malzemeler:
 
500 gr. orta yağlı dana kıyma
6 adet çarliston biber
2 adet kuru soğan
1 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 avuç reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
Yoğurt
 
Hamuru için;

2 yumurta
1 tutam kaya tuzu
1 bardak süt
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
 
Hamuru için; yoğurma kabına 1 tutam kaya tuzu konulup biraz sıcak suyla birlikte tamaman eritilir (Hamurda delikler açmaması için) Üzerine 1 bardak süt dökülüp, 2 tane yumurta kırılır.  Ele yapışmayan  bir kıvam alana kadar un eklenerek hamur yoğrulur. Kıvamını bulan hamur 4’e kesilir, her parça yuvarlanıp bir kabın içine konulur. Üzeri nemli bezle örtülerek dinlenmeye bırakılır.
İçi için; 2 adet kuru soğan yemeklik doğranıp 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. 6 adet çarliston biber ince ince doğranıp pembeleşen soğanların üzerine eklenir. 1 yemek kaşığı biber salçası konulup kokusu çıkana kadar kavrulur. 1 adet domates rendelenip kavrulan malzemelere ilave edilir. Yarım kilo dana kıyma eklenip bir tutam tuz, 1 silme tatlı kaşığı karabiber ve 1 avuç reyhanla lezzetlendirilir. Yarım çay bardağı su dökülüp pişirilir.
4 bezeye ayrılan hamurun her bezesi büyük bir tepsi boyunda açılır. Her yufka 1’er parmak genişliğinde şeritlere kesilir. Şeritler üçgen üçgen doğranır.
Ayrı bir tencerede su kaynatılır içine 1 tutam kaya tuzu atılır. Küçük üçgen şekillerde kesilen hamurlar suda makarna gibi haşlanır. Makarna gibi haşlanan hamurlar süzüldükten sonra yapışmamaları için soğuk sudan geçirilip servis tabağına alınır. 1 büyük yemek kaşığı terayağı kızdırılıp hamurların üzerine dökülür. Yemeğin üzerine yoğurt gezdirilir ve kıymalı iç konulur.
 
 
Afiyet Olsun...




0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe