23 Ekim 2012 Salı

Tırtıl Kurabiye


Malzemeler ;

Yarım paket margarin
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı  kadar un
Hindistan cevizi
Çokokrem veya reçel

Yapılışı ;

Yumurta, pudra şekeri,sıvı yağ ve margarini karıştırın.Sonra kabartma tozu ve unu ilave edip güzelce yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.
Sonra tırtıl kurabiye sıkma kalıbında şekillendirin.Aynı boyda kurabiyeler yapmaya çalışın çünkü aralarına reçel yada çokokrem sürüp yapıştırılacak.175 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Kurabiyeler piştikten sonra, iyice soğutun.Soğuyan kurabiyelerin düz taraflarına isteğinize göre reçel yada çokokrem sürüp iki kurabiyeyi birleştirin. Bir ucunu reçel yada çokokreme batırdıktan sonra hindistan cevizine bulayın.

Afiyet olsun...



1 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe