23 Kasım 2012 Cuma

Truff

 
 
Malzemeler;
 
100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
200 ml süt kreması
250 gr kakaolu kek
 
Süslemek için ;
 
Çeşitli pasta şekerlemeleri,hindistan cevizi
 
 
Yapılışı ;
 
Tencerenize kremayı koyup ısıtın.Krema ısınınca, ocaktan alıp çikolataları ekleyin, tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırın.Yaptığınız kremayı 10 dakika soğumaya bırakın.Kekleri rondodan geçirin.Hazırladığınız krema ve un haline gelmiş keki karıştırıp,yoğurun.
Elinizle şekil vererek küçük toplar haline getirin ve şekerlememelerle süsleyin.
Küçük truff kağıtlarına koyun.
 
Ben genelllikle şekillendirdiğim truffları, şekerlemenin içine atıp yuvarlıyorum o zaman her tarafı güzelce kaplanıyor.
 
Afiyet olsun...

1 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe